]
Peru a fost votată cea mai bună destinație culinară din lume timp de șapte ani la rând, așa că nu este de mirare că vă oferă o varietate de băuturi super tentante, atât alcoolice, cât și non-alcoolice. În acest articol vom arunca o scurtă privire asupra câtorva dintre băuturile peruane unice, care vă vor permite să savurați o aromă cu adevărat locală.
Pisco Sour
Această băutură este preparată din pisco peruvian, care este folosit ca lichior de bază și completat cu albuș de ou, suc de lămâie, gheață, sirop și bitter de Angostura. Secretul rețetei constă în proporția corectă a ingredientelor. Cei care călătoresc în Peru pur și simplu nu își pot permite să rateze experiența senzațională de a savura un Pisco Sour într-o noapte caldă.
Chilcano
O alternativă mai ușoară la Pisco Sour, Chilcano folosește aceleași ingrediente ca și Pisco Sour – singura diferență este adăugarea de ginger ale. Pentru o experiență chiliană delicioasă, nu uitați să vizitați festivalul Chilcano, care durează o săptămână, în ianuarie.
Chicha Morada
Această băutură unică este creată din Maíz Morado, un porumb cultivat în Peru, care se remarcă prin numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Chicha Morada este o băutură nealcoolică care se prepară prin fierberea porumbului cu coji de ananas și amestecarea acestuia cu cuișoare, scorțișoară și zahăr.
Inca Kola
Cea mai discutată băutură non-alcoolică din Peru, aceasta este o băutură răcoritoare dulce, galben fluorescent, care vă va aminti de gustul gumei de mestecat. Această băutură datează din 1910, când un cuplu britanic din Peru a deschis un magazin în Lima care vindea băuturi răcoritoare făcute în casă. Adesea numită „mândria Peru”, această băutură carbogazoasă este finalul perfect pentru o masă peruană somptuoasă.
Emolient
Atunci când vă plimbați iarna pe străzile din Lima, veți vedea adesea vânzători care vând Emoliente, o băutură răcoritoare care este, de asemenea, benefică pentru sănătate. Acesta conține orz și multe plante medicinale, inclusiv semințe de in, germeni de lucernă, frunze de plantain și coada-calului uscată. Această băutură caldă cu gust ciudat vă va stimula cu siguranță organismul în sezonul rece.
Cremolada
Cremolada este o fuziune de gheață și suc de fructe care este mai mult pulpă decât înghețată. Vine într-un pahar de plastic cu o mulțime de arome interesante din care puteți alege. Această băutură răcoritoare din fructe înghețate este o binecuvântare în lunile fierbinți de vară.
Chicha de Jora
Spre deosebire de Chicha Morada, Chicha de Jora este o băutură alcoolică din Anzi a cărei origine datează din perioada incașă. Se prepară în mod tradițional prin fermentarea Jora (un soi de porumb) și are un gust ușor acrișor.
Beri peruane
Berea poate fi considerată băutura preferată a peruanilor și veți avea de ales între trei mărci principale: Cusquena, Cristal și Pilsen Callao. De asemenea, nu uitați că scena microberăriilor explodează aici în țară, așa că nu ratați Sierra Andina, Barbarian Beer Company și Cumbres, pentru a numi doar câteva.
Ceai de coca
Mate de coca sau ceaiul de coca este un tip de ceai de plante făcut din frunze de coca. Un remediu perfect pentru răul de altitudine, această băutură fierbinte vine cu gustul tipic de ceai verde. Cu toate acestea, trebuie să știți că și una sau două căni din această băutură ar putea produce un rezultat pozitiv la un test de depistare a cocainei.
Cocktail Algarrobina
Cu siropul întunecat al Algarrobo Negro, acest ingredient nu este faimos doar în bucătăria peruană și în deserturi, ci a fost transformat și într-un cocktail rece și dulce, atât de delicios!