]
Mâncarea tradițională paraguayană include carne, legume, porumb, manioc și multe fructe. Multe dintre mâncărurile sale tradiționale sunt preparate la grătar. Atât gustul grătarului, cât și acțiunea de a face grătar este o convenție în Paraguay. Bucătăria sud-americană a atras întotdeauna atenția iubitorilor de mâncare. Cu toate acestea, mâncarea paraguayană a rămas adesea în spatele cortinei și necesită atenția pe care o vom atrage în acest articol. Mai jos sunt enumerate cele 10 mâncăruri tradiționale preferate din Paraguay pe care trebuie să le încercați.
Mbejú
Mbejú este ca o prăjitură prăjită. Se prepară din făină braziliană de săgeată, lapte, brânză, grăsime de porc și ouă. Acest aluat se frământă bine și se prăjește în ulei încins. A fost un aliment de bază pentru băștinași în perioada de după Războiul Triplei Alianțe împotriva Argentinei, Braziliei și Uruguayului, când resursele erau limitate. Se potrivește bine cu bine-cunoscutul lor ceai de plante amare sau cafea.
Pira caldo
Pira caldo este un tip popular de supă de pește în Paraguay, care a luat naștere tot după Războiul Triplei Alianțe, și este cunoscut pentru stimularea dorinței sexuale și îmbunătățirea experienței sexuale. Se prepară cu pești precum mandi’y și tara’y, recoltați din ape dulci, care au textura cărnii. Ceapa, roșiile, ardeiul, legumele prăjite în grăsime de vită sau de porc și, de asemenea, delicioasele mirodenii patentate sunt adăugate în bulionul de pește, împreună cu brânză și lapte, din când în când. Acest bulion se servește de obicei cu rulouri de manioc.
S-ar putea să vă intereseze: Mâncăruri tipice venezuelene
Lomito
Aceasta este o altă mâncare stradală delicioasă din America de Sud, constând într-un sandviș cu mușchi de vită cu șuncă, brânză topită, salată, roșii și un sos special făcut din ulei de măsline, pătrunjel și usturoi. Această friptură este acoperită cu o jumătate de ou fiert și servită cu o pâine Kaiser prăjită.
Borí borí (vori vori)
Borí borí este o supă de pui gustoasă din Paraguay. Se prepară cu grăsime de pui și de porc, brânză paraguayană sărată numită queso paraguayo, roșii proaspete, morcovi, țelină și pătrunjel. Bilele de făină de porumb umplute cu brânză se toarnă în bulion și totul se servește cu carne la grătar. Este o masă foarte hrănitoare și gustoasă.
Tereré
Tereré este o băutură populară de tip paraguayan. Specialitatea sa este că se servește rece. Deoarece temperaturile pot fi foarte ridicate în Paraguay, localnicii se trezesc că trebuie să poarte cu ei în mod regulat o sticlă și o guampas (o cană) la serviciu și la școală. Acest ceai, cunoscut sub numele de yerba mate, este sănătos, răcoritor și, de asemenea, foarte economic. Dacă vizitați Paraguay, ar trebui să încercați acest ceai de plante amare.
Chipá
Se știe că Chipá a fost inventat în secolul al XVIII-lea de către băștinașii Guarani din Paraguay. Este un fel de mâncare care poate fi preparat în diferite moduri. Chipá este practic o chiflă de pâine făcută cu săgeată braziliană (un arbust lemnos), cunoscută și sub numele de yucca, ouă și brânză. Este fragedă și foarte bună la gust. Două dintre diferitele tipuri includ chipá manduvi, care se prepară cu făină de porumb și alune, și chipá guazú, care se prepară cu lapte, porumb și brânză și apoi se servește cu carne la grătar.
Sandviș Empanada
Empanadas nu își are originea în Paraguay, ci în Costa Rica, iar apoi s-a răspândit în alte părți ale lumii. Empanadas sunt, de obicei, produse de patiserie făcute cu umplutură de ouă, carne, porumb și brânză, dar în Paraguay, empanadas sunt prăjite, spre deosebire de alte locuri. Nu numai că sunt prăjiți, dar sunt și plasați între două felii de pâine și mâncați ca un sandviș. Sunt atât de crocante, atât de gustoase și emană aromă și puțină grăsime, ceea ce nu este un lucru rău, având în vedere plăcerea pe care o simți din cauza gustului lor.
Supă paraguayană
Nu este chiar o supă, ci un fel de plăcintă deschisă care se prepară cu făină de porumb, brânză, lapte, ouă și, uneori, folosește ceapă și grăsime de porc pentru a da gust. Este un fel de mâncare la cuptor și este adesea numită supă solidă. Deși nu-și justifică numele, are un gust divin și este una dintre delicatesele Paraguayului. Acestea sunt foarte moi și gustoase, care se topesc într-o mușcătură delicioasă atunci când sunt mâncate.
Pajagua Mascada
Pajagua Mascada, cunoscută și sub numele de Lampreado, este preparată dintr-un amestec de carne tocată de vită și manioc/cassava. Este la fel de groasă ca un hamburger și chiar arată ca un hamburger. Este o prăjitură prăjită, plină de nutriție și, de asemenea, uimitoare la gust. Acesta marchează tradiția regiunilor din nord-estul Paraguayului. Îl puteți mânca ca atare sau vă puteți face propriul hamburger cu el. Împachetați acasă câteva din aceste burgeri și faceți burgeri mari din ele.
Kivevé
Acesta este atât felul principal, cât și desertul și se prepară cu un tip special de dovleac, care se găsește în Paraguay și este cunoscut sub numele de andai. La aceasta se adaugă brânza proaspătă din Paraguay, lapte și zahăr, iar apoi acest amestec se leagă cu făină de porumb pentru a crea o mâncare frumoasă. Este cremoasă și gustoasă în același timp. Se topește literalmente în gură atunci când este mâncată caldă și, de asemenea, are un gust puțin mai bun atunci când este fierbinte. Kivevé este o alegere populară pentru micul dejun pentru oamenii de aici, deoarece este plin de calorii.