12 feluri de mâncare tipic austriece

]

Peisajul Austriei este împodobit de Alpii înzăpeziți, de pășunile verzi și luxuriante din mediul rural și, bineînțeles, de peisajele emblematice din Viena, Salzburg și alte orașe care îți taie respirația. Vorbind despre mâncarea austriacă și despre scena culinară, țara vă va tenta cu delicatesele sale gustoase pe care veți dori să le savurați.

Bucătăria austriacă autentică este caracterizată de arome bogate și este dominată de carne și alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi produsele de patiserie și pâinea. De la Schnitzel prăjit la gulaș consistent. În acest articol vă prezentăm 12 delicatese austriece preferate pe care trebuie să le încercați în acest paradis.

Apfelstrudel vienez

12 mâncăruri tipice austriece 1

Germanii ar putea susține că Strudel le aparține, dar Austria a îmbrățișat din toată inima dulcele și crocantul Apfelstrudel ca fiind unul dintre alimentele sale naționale. Apfelstrudel este o prăjitură fulgurantă umplută cu mere care se califică drept mâncare vegetariană austriacă. Umplutura în sine este aromată cu scorțișoară, zahăr și se adaugă sultane. Mirosul de Apfelstrudel proaspăt scos din cuptor poate face orice gurmand să slăbească în genunchi! De asemenea, o puteți găsi în mod obișnuit, deoarece este o mâncare stradală austriacă foarte apreciată și poate fi consumată în orice moment.

Schnitzel vienez

12 mâncăruri tipice austriece 2

Dacă există un fel de mâncare care este sinonim cu bucătăria austriacă, acela este Schnitzel. Cunoscut sub numele de Wiener Schnitzel sau Vienna Schnitzel, se numără printre mâncărurile naționale austriece. Este o delicatesă delicioasă prăjită și se servește cu o garnitură de cartofi prăjiți, smântână și ceapă. Puteți găsi acest fel de mâncare direct de la tarabele de mâncare stradală la restaurantele de lux! La fel ca și fish and chips, Schnitzel este adesea consumat la prânzuri ocazionale.

Cârnați de Viena

12 mâncăruri tipice austriece 3

Cârnații vienezi sunt o necesitate în căutarea mâncării austriece autentice. Bucătăria est-europeană este dominată de utilizarea cărnii, iar cârnații sunt unul dintre alimentele preferate ale austriecilor. Acest tip de cârnați este fiert cu carne de porc și de vită și afumat la temperaturi scăzute. Este apoi folosit în mâncăruri principale sau pur și simplu prăjit și servit pe o ruladă fierbinte.

Knödel (găluște)

12 feluri de mâncare tipic austriacă 4

Peste tot în lume, diferite bucătării au propria formă de chiftele, iar Knödel este forma de chiftele populară în Europa de Est. Austriecii l-au adoptat și ei pe Knödel și l-au făcut al lor. Considerat printre cele mai bune alimente și gustări austriece, Knödel poate fi atât dulce, cât și sărat. Knödel-urile sărate sunt servite ca garnitură sau chiar ca găluște în supă, în timp ce cel mai bun Knödel dulce este cel de prune.

Tafelspitz

12 feluri de mâncare tipic austriacă 5

Tafelspitz este o mâncare tipică austriacă care se găsește ca fel principal în multe restaurante din întreaga țară. Un fel de mâncare clasic, se prepară din carne de vită fiartă într-un bulion de legume și condimente. Carnea se servește cu mere tocate și hrean sau smântână cu arpagic. Mâncarea este sățioasă și are un început rustic. Numele în sine se referă la o bucată de carne de vită și va însemna lucruri diferite într-o piață alimentară și într-un restaurant.

Tiroler Gröstl

12 feluri de mâncare tipic austriacă 6

Printre cele mai comune alimente tradiționale austriece din Viena, este cel mai des întâlnită în Alpii austrieci. Felul bogat este, de asemenea, simplu și este o mâncare prăjită din cartofi, carne tocată de vită sau de porc cu mult unt și ceapă. Adesea acoperită cu un ou prăjit, este o necesitate pentru toți cei cărora le place mâncarea austriacă clasică. Se numește de obicei Gröstl, în timp ce această variantă aparține în special regiunii stațiunilor de schi din Tirol.

Käsespätzle

12 feluri de mâncare tipic austriacă 7

Nimic nu-ți încălzește stomacul ca un bol de macaroane cu brânză. Iar cei care locuiesc și își petrec vacanța în munții din Austria vor garanta pentru faimoasa mâncare austriacă, Käsespätzle, care este răspunsul austriac la Mac n’ cheese. Spatzle este, în esență, un tăiețel moale de ou și vine în diferite forme și varietăți, semănând cu niște pepite mici. Käsespätzle vine cu o porție generoasă de brânză și merge bine cu un vin bun.

Gulaș de cartofi

12 mâncăruri tipice austriece 8

Gulașul gustos și picant, deși originar din Ungaria, face parte de mult timp din cultura culinară austriacă. Gulașul este o tocană fierbinte și o supă fierbinte și vine în multe variante, așa cum sunt supele de obicei. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, care se găsește și în gospodăriile din toată Austria, este gulașul de cartofi. Se compune din legume precum cartofi, ceapă, ardei și cârnați; se condimentează cu ardei iute. Un bol de gulaș are cel mai bun gust cu o garnitură de pâine prăjită și reprezintă cel mai bun mic dejun austriac.

Kaiserschmarrn

12 feluri de mâncare tipic austriacă 9

Kaiserschmarrn este literalmente o masă pentru regi. Numele acestui fel de mâncare este „Kaiser”, care înseamnă rege, și „Schmarrn”, care înseamnă „ras”. Felul de mâncare este, practic, clătite pufoase și rase. Felul de mâncare dulce dacă este servit ca desert sau chiar ca o masă de sine stătătoare. Clătitele sunt sfărâmate în bucăți mici și acoperite cu gemuri, sosuri dulci, compoturi de fructe și nuci caramelizate. Felul de mâncare dezvoltat în secolul al XIX-lea a devenit de atunci parte din mâncarea tradițională austriacă.

Buchteln

12 feluri de mâncare tipic austriacă 10

Mâncarea austriacă are multe influențe boeme, iar Buchteln este un astfel de fel de mâncare care a devenit parte din mâncarea austriacă de zi cu zi. Buchteln este o mâncare delicioasă coaptă cu umplutură dulce de gem, mac măcinat sau caș dulce. Pâinea moale are un vârf auriu și crocant și este aerisită și spongioasă în interior datorită drojdiei de pâine. Sunt adesea servite ca desert, acoperite cu sos de vanilie sau pur și simplu îndulcite. Acesta este unul dintre celebrele deserturi austriece pe care trebuie să le încercați!

Brettljause

12 mâncăruri tipice austriece 11

Urmând semnificația numelui său, în care „Jause” înseamnă o gustare între mese, iar „Brettl” este o placă de lemn pe care se servește, Brettljause este o gustare austriacă delicioasă pe care trebuie să o încercați. Un fel de mâncare Brettljause de bază conține pâine, carne, legume murate și creme tartinabile. Există diferite versiuni ale acestui fel de mâncare disponibile în Austria, pentru care va trebui să explorați puțin țara!

Deserturi

12 feluri de mâncare tipic austriacă 12Sachertorte

Cui nu-i plac deserturile? Mergeți la orice brutărie care servește mâncare tradițională austriacă și încercați deserturi locale, cum ar fi Sachertorte, Esterhazy-Schnitte, Rehrücken și multe altele. Nu uitați să încercați Topfentascherl, care vă va face să vă îndrăgostiți de mâncarea austriacă.

Într-adevăr, sunt multe de savurat când vine vorba de mâncarea austriacă, această listă a fost doar un scurt ghid pentru a vă ajuta să vă alegeți prioritățile în timpul vacanței dumneavoastră în acest minunat ținut. Dacă doriți să vă bucurați de aceste delicatese autentice, faceți-vă bagajele și rezervați o vacanță fantastică în Austria pentru o experiență frumoasă în străinătate.

Întrebări frecvente despre mâncarea austriacă


Ce părere aveți despre mâncarea tipic austriacă? Și asta nu e tot, puteți citi mai multe despre țările Europei pe site-ul nostru. Deși mâncărurile austriece sunt delicioase, vă recomandăm să descoperiți mai multe despre mâncărurile tipic europene. Să mâncăm!

Lasă un comentariu