12 feluri de mâncare tipice estoniene

]

Estonia este situată în partea de nord a Europei și se învecinează, de asemenea, cu Golful Finlandei și cu Marea Baltică. De asemenea, în această zonă se află peste 1500 de insule. Sunt multe lucruri de făcut în Estonia și de ce nebunia acestei țări crește într-un ritm foarte rapid. În trecut, a făcut parte din Uniunea Sovietică. Estonia este renumită pentru pădurile sale foarte vechi, lacurile și plajele stâncoase.

Mâncărurile tipice estoniene sunt, de asemenea, la mare căutare, ceea ce atrage iubitorii de mâncare. Există anumite tipuri de mâncare care sunt unice în Estonia și pentru care oamenii călătoresc pe distanțe lungi. În acest articol vă arătăm ce feluri de mâncare estoniană ar trebui să încercați.

Pâine de secară

Pâine de secară

Pâinea de secară este cea cu care se identifică estonienii, fiind considerată alimentul de bază al țării. Estonienii sunt experți în cultivarea secarei, fiind cunoscuți pentru că au cultivat această cereală timp de peste un mileniu. Această îndemânare a fost transmisă din generație în generație, înrădăcinând dragostea pentru pâinea de secară în cultură și tradiții.

Există diferite varietăți de pâine de secară în supermarketurile din întreaga țară. Puteți merge la o brutărie și cumpăra pâine de secară făcută manual, care este considerată o opțiune mai bună decât pâinea cumpărată din magazin. Această pâine se servește ca acompaniament la niște hering sau supă.

Kiluvoileib (sandviș cu pește).

Kiluvoileib (sandviș de pește)

La prima vedere, ați putea alege să dați acest fel de mâncare la o parte. Cu peștele gri deasupra unei felii de pâine, nu face prea multe pentru a te încuraja să îl mănânci. Cu toate acestea, dacă te decizi să privești dincolo de aspectul estetic și să mănânci ceva pe sandwich, vei fi transportat în raiul culinar.

Acesta este un tip de sandviș estonian care constă pur și simplu într-o felie de pâine unsă cu unt (cel mai probabil pâine de secară), un strat de pește afumat, acoperit cu o felie de ou fiert. Cumva, combinația de arome face din ea o masă foarte delicioasă, una pe care trebuie să o încercați când vă aflați în Estonia.

Kohuke (cașcaval dulce).

Kohuke (cașcaval dulce)

Kohuke este o gustare apreciată de estonieni și este făcută din cașcaval. Considerat a fi originar din Rusia, Kohuke este astăzi un deliciu popular în Uniunea Sovietică, fiind vândut în majoritatea magazinelor din regiune. Estonia nu este departe de această tendință Kohuke, care a început în urmă cu aproximativ șapte decenii. De fapt, atunci când Kohuke a fost lansat, a zburat imediat de pe rafturi, provocând o penurie.

Astăzi, însă, este ușor de găsit și poate fi experimentat în Estonia. Acest delicios deliciu se prepară luând caș dulce și acoperindu-l cu ciocolată. Există diferite versiuni de Kohuke, unele au nucă de cocos adăugată, în timp ce altele au fructe de pădure. Ceea ce rămâne neschimbat este dulceața sa minunată și gustul delicios.

Mulgipuder (piure de cartofi și terci de orz).

Mulgipuder (piure de cartofi și terci de orz)

Această delicatesă estoniană prin excelență este un fel de mâncare care își are originea în districtul Mulgi-Mulgimaa din sud-estul Estoniei. Cu o cultură care se deosebește de restul țării, nu este de mirare că regiunea și-a creat propria mâncare tradițională.

Mulgipuder este un amestec de piure de cartofi și terci de orz, preparat prin fierberea ingredientelor cu puțină sare. Odată gata, amestecul de cartofi și sparanghel se face piure și se servește cu niște șuncă și, eventual, cu pâine de secară (evident).

Astăzi, Mulgipuder este un fel de mâncare tipic estonian care se găsește în toate restaurantele din țară, o mâncare care a călătorit din sud-estul Estoniei pentru a deveni un fel de mâncare național popular în întreaga țară.

Verivorst (budincă neagră estoniană)

Verivorst

Verivorst este, în principiu, un tip de cârnat estonian care este o delicatesă de Crăciun. Un tip de cârnați de sânge, Verivorst are ca ingredient, printre alte condimente, și orzul. Cârnații sunt de obicei prăjiți într-o tigaie sau puși la cuptor pentru a se găti. Când este gata, Verivorst se consumă ca aperitiv și se servește cel mai bine cu sos de afine sau gem de fructe roșii.

Vastlakukkel (bun estonian).

Vastlakukkel

Acesta este un tip de produse de patiserie care se mănâncă adesea în timpul unei sărbători populare estoniene cunoscute sub numele de Marțea Grasă sau Vastlakuklid. De aceea, acest deliciu se numește Shrove Tuesday, datorită zilei în care estonienii din toate categoriile sociale se răsfață cu acest desert delicios.

Dar nu trebuie să vizitați Estonia în Marțea Grasă pentru a încerca aceste rulouri. Vastlakukkel este doar o chiflă obișnuită făcută cu ingredientele obișnuite pentru pâine, dar trucul constă în umplutura de frișcă care se pune în ea înainte de a fi presărată cu zahăr pudră. Dacă sună delicios, este pentru că așa este.

Aspic (jeleu cărnos).

Aspic

Aspic este o mâncare populară pe bază de jeleu, care este comună în America de Nord, cu variații în Asia și în țările sovietice. Estonia are propria versiune a acestei mâncăruri gustoase, care se servește în special la ocazii speciale, cum ar fi nunțile.

Este practic un jeleu de carne, o combinație de carne și diverse alte ingrediente care se lasă să se gătească încet și se transformă în jeleu. Carnea este luată din piciorul animalului, adesea din carne de vită, dar uneori și din carne de porc, iepure sau miel.

Hering baltic prăjit

Hering baltic prăjit

Heringul baltic este foarte răspândit în Estonia, câștigând titlul de pește național al țării. De fapt, acest pește face parte din majoritatea mâncărurilor din țară și este folosit chiar și în Kiluvoileib-ul menționat mai sus.

Cu toate acestea, pentru a aprecia pe deplin heringul baltic, prăjiți-l în stil estonian. În această rețetă, este mai întâi marinată pentru a-i da un pic de gust. Apoi se prăjește pe ambele părți înainte de a fi servit cu o garnitură de cartofi fierți. Restaurantele estoniene nu se pot lipsi de acest fel de mâncare seducătoare, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru a o încerca atunci când vă aflați la țară.

Dovleac murat (dovleac murat)

Dovleac murat (dovleac murat)

Dacă vă plac alimentele cu dovleac, atunci vă veți bucura de dovleacul estonian murat. Acesta este pur și simplu dovleac decojit care a fost tăiat și adăugat la un amestec de apă clocotită cu oțet, ghimbir, scorțișoară și alte mirodenii. Dovleacul se fierbe în acest preparat timp de aproximativ o jumătate de oră și apoi se ambalează în borcane. Pot fi băute oricând doriți și se potrivesc bine cu cârnați de sânge, cunoscuți local ca verikakk.

Kama

12 feluri de mâncare tipic estoniană 1

Deserturile Kama sunt cele mai bune deserturi de pe listă, care sunt foarte gustoase în natură. Ingredientele folosite în aceste deserturi sunt unice, ceea ce le conferă un plus de savoare. Se folosesc diferite tipuri de făină, cum ar fi ovăz, orz, mazăre și secară. Pur și simplu vă va plăcea să mâncați acest desert cu cei dragi.

Kali

Este considerată o formă fermentată de băutură care se prepară în principal prin adăugarea de sifon și bere. Această băutură are un gust asemănător cu cel al berii de rădăcini. Fiți siguri că nu conține alcool și că este foarte popular în Estonia. Oamenii iubesc să bea acest produs în multe puncte de vânzare a produselor alimentare.

Bere estoniană

Bere estoniană

Berea este unul dintre cele mai consumate alimente din Estonia. Berea produsă în această țară este foarte gustoasă și, de asemenea, renumită. În Estonia este legal să bei bere la vârsta de 18 ani. Mai multe baruri și restaurante ajută la servirea celei mai bune beri din Estonia.

Spune-mi, care este mâncarea ta estoniană preferată – există vreun fel de mâncare estoniană clasică care nu este inclusă? Spune-mi în comentarii!


Ce părere aveți despre mâncarea tipic estoniană? Și asta nu e tot, puteți citi mai multe despre țările Europei pe site-ul nostru. Chiar dacă mâncărurile estoniene sunt delicioase, vă recomandăm să aflați mai multe despre mâncărurile tipic europene. Să mâncăm!

Lasă un comentariu