]
În secolul al XIX-lea, emigranții din Spania și Italia au sosit în Uruguay și au avut o mare influență asupra majorității tradițiilor uruguayene, a limbii și, bineînțeles, a bucătăriei sale delicioase. Descoperiți aceste 13 mâncăruri tradiționale uruguayene care nu trebuie ratate.
Asado
Oricine iubește carnea la fel de mult ca uruguayenii va considera că asado (grătar) este produsul vedetă al acestei liste. Tradiția constă într-un grătar care include toate tipurile de carne imaginabile (vită, pui și porc) și o mare varietate de cârnați și „achuras” (cu referire la organele comestibile). Asado nu este tradițional doar din cauza mâncării, ci și din cauza ritualurilor care îl înconjoară. De exemplu, asado se mănâncă de obicei în grupuri mari, în cadrul celor mai multe ocazii speciale, și durează câteva ore în timp ce se pregătește mâncarea. De asemenea, persoana care se ocupă de prăjirea cărnii este cunoscută sub numele de asador.
Capeletis a la Caruso
Pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Uruguay și cel care domină reuniunile de familie în fiecare duminică, când familiile se adună la prânz. Capeletis a la caruso pot fi considerate cele mai uruguayene paste. În primul rând, doar pentru că sunt paste. În al doilea rând, pentru că buzunarele sunt umplute cu carne, unul dintre cele mai bune ingrediente din Uruguay. Și, în cele din urmă, datorită dressingului său, care a fost inventat în Uruguay. Sosul combină smântână, ceapă, ciuperci, șuncă, brânză și extract de carne, pentru că niciun fel de mâncare nu este cu adevărat uruguayană dacă nu conține multă carne.
Arroz con Leche
Da, orezul este ingredientul principal în această rețetă irezistibilă. De fapt, tot ce este necesar pentru a prepara acest desert tradițional uruguayan este orez și lapte, plus ouă și zahăr. Se servește de obicei cu un vârf de scorțișoară deasupra sau cu dulce de leche, pentru că, desigur, dulce de leche poate însoți aproape orice fel de mâncare dulce uruguayană.
Chivito
Toată lumea ar trebui să încerce un chivito când se află în Uruguay. Deși numele său înseamnă „capră mică”, nu este de fapt făcută din carne de capră. Acesta constă într-un sandviș cu carne de vită cu multe ingrediente, incluzând de obicei un ou prăjit, salată, roșii, șuncă, mozzarella, șuncă, măsline, piper și maioneză. Și niciun chivito nu este complet fără o porție mare de cartofi prăjiți.
Choripán
Choripán este un sandviș cu chorizo la grătar, servit cu ingrediente precum ceapă și roșii, servit pe o chiflă baghetă cu niște chimichurri. Choripán este, de asemenea, considerat un fel de mâncare argentinian și este savurat și în alte părți ale continentului, cum ar fi Chile. Deși pare o mâncare super simplă, este atât de gustoasă datorită cârnaților chorizo afumați.
Farinata
Farinata este un fel de clătită plată făcută din făină de năut și condimente de rozmarin, piper și sare. Tăiat în triunghiuri, este o delicatesă care se consumă ca o gustare, deoarece se prepară rapid și ușor. Se consumă, de asemenea, în Italia, unde Faranita este umplută în pâine focaccia.
Empanadas Criollas
Super ușor de preparat, sunt întotdeauna disponibile pe stradă și în restaurantele din tot Uruguayul. Empanadas uruguayene tipice sunt umplute cu carne, ceapă, ardei, măsline, usturoi și condimente.
Tortas Fritas
Uruguayenii nu se lasă niciodată învinși de o zi ploioasă, iar unul dintre principalele motive pentru care rămân atât de pozitivi este acest fel de mâncare. Torta frita este o pâine prăjită, uneori servită cu un vârf de zahăr deasupra. De cele mai multe ori sunt vândute ca mâncare stradală în zilele ploioase, dar multe familii uruguayene pregătesc singure gustările și le împart în timpul unei după-amiezi ploioase.
Pasta Frola
Acesta este numele dat prăjiturii tradiționale uruguayene, umplută cu cozonac și decorată cu benzi lungi de patiserie. Deși este un mic dejun grozav, este servit de obicei după-amiaza ca gustare (care este ca un al doilea mic dejun pe care uruguayenii îl iau în jurul orei 4-6 PM) cu nucă de cocos rasă deasupra. Uneori, dulce de membrillo este înlocuit cu dulce de leche.
Gramajo omogenizat
Această rețetă irezistibilă combină cartofi prăjiți, șuncă, ceapă sotată, ouă tocate și mazăre verde. Porțiile sunt uriașe, așa că această masă este adesea împărțită de cupluri sau prieteni, ca alternativă la comandarea unor feluri de mâncare diferite.
Chajá
Chajá este un desert care a fost inventat în Uruguay și, deși în zilele noastre nu se mănâncă prea des, este unul dintre cele mai tradiționale feluri de mâncare din Uruguay, preferat de generațiile mai în vârstă. Acesta constă într-un pătrat spongios care combină patiseria, bezeaua și piersicile. Unele rețete înlocuiesc piersicile cu căpșuni, iar altele adaugă ciocolată sau dulce de leche (niciun desert uruguayan nu poate scăpa de dulce de leche, înțelegeți?).
Milanesa a la Napolitana
Cuvântul milanesa se referă la o carne subțire care este pane și prăjită. Carnea poate fi friptură, pui, vițel sau chiar carne de porc, dar primele două sunt cele mai des servite în Uruguay. Milanesa a la napolitana se servește cu șuncă, mozzarella, sos de roșii și felii subțiri de roșii deasupra, cu o porție uriașă de cartofi prăjiți.
Churros cu dulce de leche
Churros este o rețetă tradițională care constă în produse de patiserie prăjite, lungi și subțiri. Deși churros sunt un fel de mâncare pe care Uruguayul îl împarte cu mai multe țări, probabil că nu veți găsi nimic mai delicios decât un churro umplut cu dulce de leche, cu puțin zahăr deasupra. Alte umpluturi care pot fi găsite în Uruguay sunt crema și ciocolata.