]
Bucătăria din Trinidad și Tobago este un amestec unic de influențe africane, indiene, chinezești, europene și latino-americane, la care se suprapun tonuri din țări atât de diverse precum Siria, Liban și Italia. Această fuziune culinară fascinantă reproduce diversitatea multiculturală și multirasială a populației din Trinidad și este mult mai interesantă decât mâncarea tipică din alte destinații din Caraibe. Pentru mulți oameni, mâncarea este unul dintre cele mai importante momente ale oricărei vizite în Trinidad și Tobago.
Dublu
Dobles este cea mai bună mâncare de stradă din Trinidad și Tobago. Pentru că este ieftin, rapid și ușor de accesat, localnicii îl mănâncă la micul dejun, prânz și cină. Dobles își trage numele de la faptul că este un sandviș cu fața deschisă, format din două bucăți de pâine prăjită sau bara și un sos de channa sau năut cu curry.
Acest deliciu vegetarian este, de asemenea, completat cu sosuri și garnituri de casă, cum ar fi sos de ardei iute, sos dulce, sos chandon beni, kuchela, chutney de nucă de cocos și chiar castraveți tăiați în julien. Dacă comandați sos de piper, asigurați-vă că îi spuneți vânzătorului dacă îl doriți ușor, mediu sau greu. Unii vânzători adaugă chiar și tocană de pui sau curry, dar puriștii insistă asupra versiunii originale, fără carne.
Roti
Roti, la fel ca și dublele, este o altă mâncare de stradă de inspirație indiană. Este preferatul celor care lucrează la birou, deoarece îl poți lua și pleca. De obicei, atunci când comandați un roti, un dhalpuri uriaș este pliat într-un dreptunghi masiv care explodează de savoare. Îl puteți umple cu channa și aloo cu curry, curry de mango și carnea cu curry preferată (pui, creveți, rață, vită sau capră).
Callaloo
Această frunză verde, bogată în minerale, este un aliment de bază popular în dieta trinidadiană; sotați-o cu ceapă, ceapă verde și cimbru pentru a obține o garnitură de legume sănătoase. Alte ingrediente pot include nucă de cocos, crab și coadă de porc.
Cou cou cou
Un amestec de făină de porumb, okra și unt, fiert și amestecat până când devine suficient de tare pentru a fi tăiat în felii (asemănător cu polenta). Se servește de obicei cu pește la aburi și callaloo.
Pastelles
O mâncare de Crăciun de sezon de origine spaniolă, care poate fi consumată ca aperitiv, mic dejun, prânz sau cină. Acesta constă în carne condimentată sau linte (pentru vegetarieni) cu măsline, capere și sultane, învelite în făină de porumb și gătite la abur pe frunze de bananier. Pot fi congelate pentru a fi folosite pe tot parcursul anului și încălzite atunci când sunt gata de servire.
Supă de porumb
Nu vorbim de o versiune săracă, subțire și bulionăroasă, ci de o supă consistentă, plină de legume în bucăți și de cărnuri savuroase. Corn chowder este mâncarea de stradă care te înveselește după ore de dans în clubul de noapte sau la o petrecere sau festin în aer liber.
Acest amestec gros și galben de mazăre spartă trebuie servit fierbinte și include bucăți de porumb, morcovi, găluște din făină sau făină de porumb, manioc, smochine verzi, cartofi dulci și, uneori, puțină coadă de porc sărată.
Chow
Ce te faci dacă culegi fructe care nu sunt suficient de coapte? În loc să o arunce, localnicii taie fructele pe jumătate coapte în bucăți de mărimea unei mușcături și le condimentează cu porții generoase de sare, piper negru, suc de lămâie și ardei iute, chandon beni și usturoi tocat.
În general, localnicii își prepară mâncarea în bucătăriile proprii, dar puteți găsi vânzători de produse alimentare aproape oriunde în principalele orașe și mai ales pe drumul spre Golful Maracas. Printre combinațiile preferate se numără ananasul, mango, prunele și pomușoarele.
Souse
Souse este de fapt picioare de porc, cunoscute și sub numele de picioare de porc, sau picioare de pui care sunt mai întâi fierte și apoi murate într-un sos stropit cu suc de lămâie, ardei capia și ardei iute și întinse cu felii subțiri de castravete și ceapă. Nu vă lăsați păcăliți de aparențe și încercați acest fel de mâncare delicioasă. Nu vă lăsați păcăliți de aparențe și încercați acest preparat delicios – nu veți regreta!
Plăcintă cu macaroane
Plăcinta de macaroane este un fel de mâncare populară din Trinidad, preparată din paste la cuptor, care constă în macaroane, brânză, ouă, lapte evaporat și condimente. Acest fel de mâncare este servit în mod obișnuit în numeroasele magazine de mâncare creolă, adesea însoțit de carne și mazăre, atunci când vă cumpărați prânzul.
Coaceți și Shark
Deși există în general unele controverse între localnicii din Maracas Bay cu privire la faptul dacă se numește Bake and Shark sau Shark and Bake, toată lumea este de acord că este unul dintre cele mai bune sandvișuri cu pește pe care le veți mânca vreodată. Bake and Shark este practic o grămadă groasă de carne de rechin prăjită în aluat, așezată între două bucăți de pâine prăjită. Există o selecție excentrică de garnituri: felii de castraveți, roșii sau ananas, salată de varză, mango mărunțit, frunze de salată, sos chandon beni, sos de ardei iute, sos tamarind, chiar și sosuri de usturoi și tartar… Dă-i drumul!
Pholourie
Aceste bucăți gustoase de aluat prăjit, umplute cu condimente, sunt similare cu pakora indiană. Sunt gustoase ca atare, dar se servesc mai ales cu sosuri sau chutney.
Budincă neagră
Budinca neagră nu este pentru cei pretențioși, ci pentru cei aventuroși. Practic, este vorba de sânge și ficat de porc proaspăt, asezonate cu sare, piper, condimente măcinate și ierburi verzi, băgate într-o carcasă și fierte până când umplutura se coagulează într-un cârnat cărnos. Budinca neagră se pune în chifle sau se mănâncă ca atare, adesea stropită cu sos de ardei iute.
Crab și găluște cu curry
Dacă vă aflați pe insula soră a Tobago, mai mică și mai relaxată, trebuie să încercați felul de mâncare caracteristic, crab și aluat de făină. Crabul local este fiert în lapte de nucă de cocos proaspăt stors și servit cu mase dense de făină fiartă sau prăjită care absoarbe sosul picant. Asigurați-vă că așteptați câteva ore după ce ați mâncat acest fel de mâncare consistentă înainte de a intra în valuri.
Apă de nucă de cocos
Cel mai bun mod de a savura apa de nucă de cocos este fără arome adăugate și cu gheață. La unul dintre numeroasele standuri cu nuci de cocos, luați o sticlă de plastic (este mai ieftină dacă o aduceți pe a dvs.) plină cu nuci de cocos proaspete în timp ce așteptați și puneți-o în frigider pentru o băutură răcoritoare. Mai bine, comandați-l de la un bar ca mixer pentru rom sau whisky, cu multă gheață.