16 feluri de mâncare tipic armeană

]

Bucătăria armeană dezvăluie geografia și istoria țării, precum și animalele și culturile cultivate pe teritoriul său. Bucătăria este bogată în legume, carne și pește, dar vinetele, mielul și lavash (pâine plată) sunt ingredientele principale. În plus, în bucătăria armeană se folosește adesea grâul crăpat sau bulgur în loc de orez și porumb. Am compilat câteva dintre cele mai bune mâncăruri armenești pe care ar trebui să le încercați.

Top 11 feluri de mâncare armenești

Harissa

16 feluri de mâncare tipic armeană 1

Harissa este un terci gros făcut din korkot (este un grâu uscat sau prăjit) și carne (pui sau miel). Cel mai mare dezavantaj al acestui fel de mâncare este procesul de gătire extrem de lung, dar gustul merită.

Khash

16 feluri de mâncare tipic armeană 2

Khash este un fel de mâncare tradițională armeană care se prepară din părți fierte de vacă sau de oaie, care pot include toate părțile corpului vacii. Acest fel de mâncare trebuie, de asemenea, să fie fiert timp îndelungat, o noapte întreagă, pentru a fi limpede. Se servește cu levănțică uscată.

Dolma

Dolma

Acest fel de mâncare este adesea preparat cu carne, dar este disponibilă și o opțiune vegetariană. Carnea tocată amestecată cu orez și o varietate de ierburi și mirodenii este învelită în frunze proaspete de struguri.

Khorovats

16 feluri de mâncare tipic armeană 3

Cuvântul khorovats în armeană înseamnă carne la grătar sau la grătar. Un khorovats obișnuit sunt bucățile de carne pe os, prăjite pe o frigăruie. Felul de mâncare poate fi preparat cu carne de miel sau de porc.

Khashlama

16 feluri de mâncare tipic armeană 4

Khashlama este un alt fel de mâncare armeană care nu trebuie confundat cu Khash, deoarece sunt prea diferite. Khashlama este făcută din carne și diferite tipuri de legume. Carnea trebuie să fie prea moale.

Manti

16 feluri de mâncare tipic armeană 5

Manti sau mante este un fel de mâncare tradițională cu chifteluțe (mai mult sau mai puțin ca niște găluște). Găluștele sunt coapte cu carne tocată de vită sau de miel în interior. Se servește cu iaurt cu usturoi sau cu sos de roșii.

Kebab

16 feluri de mâncare tipic armeană 6

Există mai multe tipuri de kebab, cum ar fi kebab Lula, kebab de homar, kebab de pește și așa mai departe. Toate sunt prea gustoase și trebuie să le încerci pe toate.

Ghapama

16 feluri de mâncare tipic armeană 7

Adesea preparată de Crăciun, ghapama este o mâncare de dovleac umplut. Se îndepărtează măruntaiele dovleacului și apoi se umple cu orez fiert și fructe uscate, cum ar fi mere, caise, curmale, prune și sultane, împreună cu nuci. Dovleacul se coace până se înmoaie.

Basturma

16 feluri de mâncare tipic armeană 8

Basturma este o carne de vită afumată foarte condimentată și uscată în aer. Metoda de preparare constă în lăsarea la uscat a cărnii sărate timp de până la 15 zile. Carnea este apoi acoperită cu o pastă care este un amestec de condimente diferite, inclusiv chimen, usturoi, ardei iute și piper.

Choereg

16 feluri de mâncare tipic armeană 9

Choreg este o pâine dulce făcută din făină albă, bicarbonat de sodiu, ouă, drojdie uscată și vanilie. Este considerată o pâine tradițională de Paște, așa că veniți în Armenia în perioada Paștelui și încercați această pâine dulce uimitoare.

Lavash

16 feluri de mâncare tipic armeană 10

Lavash este o pâine tradițională armeană. În 2014, „lavash, prepararea, semnificația și aspectul pâinii tradiționale ca expresie a culturii din Armenia” a fost înscrisă pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Top 5 deserturi armenești

Lavash de fructe

16 feluri de mâncare tipic armeană 11

Lavash de fructe, cunoscut printre armeni și sub numele de „ttu” (acru) lavash este un dulce fantastic care se prepară în Armenia și este considerat o parte inseparabilă a sărbătorii de Anul Nou. Este mâncarea preferată a copiilor armeni.

Snickers armean / Sudjukh

16 feluri de mâncare tipic armeană 12

Sudjukh-ul armean, cunoscut sub numele de Snickers armean, este mult mai gustos decât Snickers-ul în sine. Acesta constă în diferite tipuri de nuci care sunt învelite în suc de fructe și apoi uscate. Arată incredibil de gustos.

Pisica

16 feluri de mâncare tipic armeană 13

Aceasta este o prăjitură tipic armeană, foarte comună în întreaga țară. Fiecare regiune sau sat are propria varietate de gata, ceea ce face ca aceasta să aibă o diversitate de dimensiuni, forme și decorațiuni.

Fructe uscate

16 feluri de mâncare tipic armeană 14

Armenilor le place să usuce fructele, deoarece prin uscarea lor, gospodinele sunt sigure că își păstrează toate vitaminele vii, iar iar iarna, de exemplu, când există o poftă de vitamine, armenii vor avea cu siguranță pachetul lor de vitamine.

Gem

16 feluri de mâncare tipic armeană 15

Gemul este o parte inseparabilă a bucătăriei armenești, deoarece toți armenii folosesc gemul în timpul ceaiului, mai ales iarna, când vremea nu este atât de bună. Dulceața este o modalitate bună de a păstra vitaminele în conserve.


Ce părere aveți despre mâncarea tipic armeană? Și asta nu e tot, puteți citi mai multe despre țările Europei pe site-ul nostru. Chiar dacă mâncărurile armenești sunt delicioase, vă recomandăm să aflați mai multe despre mâncărurile tipic europene. Să mâncăm!

Lasă un comentariu