16 feluri de mâncare tipic scoțiene

]

Scoția este o cămară de vise și un ținut care abundă în produse proaspete. De la somonul scoțian la untul de arahide făcut în casă, vă facem un tur al atracțiilor sale culinare. Citiți mai departe pentru a afla care sunt preparatele tipice scoțiene. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre felurile de mâncare specifice Scoției și vei fi încântat!

Haggis

Haggis

Mâncarea națională a Scoției este preparată din carne de oaie (ficat, plămâni și inimă) tocată cu mirodenii, sare, ovăz, seu și ceapă în interiorul unei garnituri din stomacul animalului (în zilele noastre poate fi artificială). Lăsând la o parte măruntaiele, această delicatesă este absolut divină. Nu o respingeți până nu o încercați.

Neeps și tatties

Neeps și tatties

Deși se servesc în mod obișnuit cu haggis, neeps și tatties se regăsesc în multe mâncăruri scoțiene. Doar pentru a clarifica, „neeps” sunt napi și „tatties” sunt cartofi. Dacă adăugați unt și arpagic în amestec, veți obține clapshot (un fel de mâncare care își are originea în Insulele Orkney). În Scoția, neeps și tatties merg împreună ca mazărea și morcovii.

Somon scoțian

Somon scoțian

Intrați în orice supermarket sau restaurant de lux din lume și căutați somon scoțian. Va fi acolo. De ce? Pentru că este cel mai bun. Scoția este o locație privilegiată pentru creșterea somonului, cu cea mai proaspătă apă posibilă. Somonul scoțian este renumit în întreaga lume pentru gustul său excelent și textura perfectă. Asigurați-vă că apreciați măreția cât timp vă aflați în inima Scoției și experimentați-o pe propria piele.

Porridge

Porridge

Fie că este vorba de Scott’s Porage Oats direct din cutie sau de o versiune de restaurant gourmet, nimic nu întrece gustul puternic al bunului și vechiului terci scoțian. Atenție, este făcută cu sare, nu cu zahăr. Dacă îl puteți ridica cu mâinile, nu vă speriați; așa trebuie să arate. Cufundați-vă în cultura scoțiană și gustați o bucată din ea în fiecare dimineață, cu fiecare lingură de fulgi de ovăz.

Un scoțian complet

Un scoțian complet

Un mic dejun scoțian complet este ca un mic dejun englezesc complet, cu excepția faptului că este însoțit de budincă neagră, cârnați Lorne și chifle Tattie. Uneori este inclus și haggis, precum și budinca albă (asemănătoare cu budinca neagră, dar cu sângele înlocuit cu grăsime). Poate că pentru unii, scones Tattie sunt fără gust, dar dacă le serviți cu mult unt, sunteți gata de plecare. Așteptați-vă să plecați de la masă cu un sentiment de satisfacție și de fericire. Noaptea târziu? Majoritatea localurilor din Scoția servesc acest mic dejun consistent pe tot parcursul zilei.

Tabletă scoțiană

Tabletă scoțiană

Tableta este o alegere populară atunci când vine vorba de bunătăți scoțiene. Imaginați-vă zahăr, lapte condensat și unt care au fost fierte împreună până când se cristalizează. Rezultatul este o bucățică de rai scoțian. Chiar și whisky-ul poate fi găsit în baruri ciudate. Această dulceață delicioasă se prepară în toată Scoția. Nu vă fie teamă, să o găsiți este la fel de ușor ca și cum ați găsi o prăjitură.

Cârnați și piure de cartofi.

Cârnați și piure de cartofi

Orice familie britanică așteaptă cu nerăbdare cârnați și piure de cartofi la cină. Până la urmă, este un clasic. De obicei, se adaugă o doză generoasă de unt și lapte pentru a face piureul de cartofi mult mai pufos. Cârnații (sau cârnații) din Scoția sunt de neegalat. Așteptați-vă să găsiți carne crescută la nivel local de cea mai bună calitate. Nu fiți surprinși de arome mai exotice, cum ar fi mărul sau vânatul, amestecate și ele.

Budincă cu caramel lipicios

Budincă cu caramel lipicios

Acest desert delicios este un desert britanic de bază. Budinca cu caramel lipicios este pe punctul de a fi prea bună pentru a fi adevărată. Acesta constă într-o prăjitură burete umedă cu curmale, sos de caramel și cremă de vanilie sau înghețată. Această mică bijuterie poate fi găsită în majoritatea pub-urilor scoțiene și este opțiunea perfectă pentru budincă.

Cină cu pește

Pește și cartofi prăjiți

Nimic nu se compară cu o cină de pește la un restaurant scoțian. Stați pe plajă, priviți cum dansează mareea și savurați peștele moale amestecat cu chipsuri pufoase. Nu uitați să comandați „sare și sos” în Edinburgh și să vă bucurați de sosul picant de cartofi prăjiți maro care va urma cu siguranță.

Țapinarul

16 feluri de mâncare tipic scoțiană 1

Această pasăre prețioasă locuiește în mlaștinile din Marea Britanie, multe dintre ele locuind în Scoția. Cocoșul de munte este o delicatesă, mai ales după cea de-a douăsprezecea zi glorioasă din fiecare an (atâta timp cât sezonul de vânătoare se desfășoară fără probleme și se potrivește cu calendarul). Acest fel de mâncare primește recenzii entuziaste și este de obicei fragedă, cu o aromă ușoară și suculentă.

Budincă neagră

Budincă neagră

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu bucătăria tradițională scoțiană, budinca neagră tinde să se încadreze în aceeași categorie cu haggis. Cu alte cuvinte, mulți se întreabă cum de este comestibilă. Luați un sfat și păstrați o minte deschisă. S-ar putea să fie vorba de sânge, dar la fel și carnea de cârnați și fulgii de ovăz. În Scoția nu trebuie să mergeți prea departe pentru a găsi cele mai bune cafele, de la chips-uri la unele dintre cele mai bune cafele.

Shortbread

Shortbread

Shortbread nu are nevoie de nicio prezentare. A fost un desert scoțian ales de ani de zile; în 1736 a apărut prima rețetă tipărită pentru această minunată invenție. Bunătatea de unt este prea delicioasă pentru a fi descrisă în cuvinte, deși veți descoperi că aroma variază în funcție de cine o face. Se găsește în toate formele și mărimile și este acompaniamentul perfect pentru o ceașcă de ceai. Scoțienii oferă shortbread la Hogmanay sau ca un cadou de Crăciun.

Supa de praz și tătari

Supa de praz și tate

Supa de praz și țuică este genul de mâncare servită atunci când o vizitezi pe bunica la prânz. Deși această supă pare modestă, ea este servită la Burns Suppers (un eveniment cultural important în care scoțienii se adună pentru a-l celebra pe poetul Robert Burns și operele sale geniale). Răcit de vremea imprevizibilă din Scoția? Această frumusețe vă va încălzi. Rețetele pentru această supă continuă să fie adăugate și perfecționate de-a lungul generațiilor.

Șuncă și unt

Șuncă și unt

Untul de slănină nu are aere de onoare. O felie din cea mai bună șuncă scoțiană este plasată în interiorul unei chifle albe unse cu unt. Marele final este o cantitate generoasă de ketchup sau sos brun. Nu vă așteptați la nimic mai mult și nimic mai puțin: ceea ce vedeți este ceea ce veți primi. Încercați unul și veți afla despre ce este vorba.

Baton Mars Bar cu baton

Baton Mars Bar cu baton

Numai scoțienii puteau să creeze o asemenea încântare. Mergeți la oricare dintre restaurantele din Scoția și comandați un battered Mars Bar: nici măcar nu vor clipi. Batonul de ciocolată este bătut și pus în prăjitor; iată, apare un desert de ciocolată, topit, dulce și frumos. Aluatul face o treabă bună pentru a păstra ciocolata înăuntru. Cu toate acestea, odată ce a fost străpunsă cu prima mușcătură, nu mai există cale de întoarcere. Bunătatea topită se prelinge și declanșează un val de endorfine. Nu vă plac batoanele Mars? Nici o problemă. Alege doar bomboanele care îți plac cel mai mult și ei o pot face și pentru tine.

tort scoțian

Tort scoțian

Această plăcintă poate că este mică, dar asta nu-i scade din gust. Crusta dublă face ca aroma plăcintei să fie cea mai perfectă. O plăcintă scoțiană poate fi servită caldă sau rece și are o umplutură din carne tocată de miel sau altă carne. În fiecare an, măcelari și brutari din întreaga lume se întrec pentru onorabilul titlu de campion mondial al plăcintelor scoțiene. E o chestie destul de importantă.


Ce părere aveți despre mâncarea tipic scoțiană? Și asta nu e tot, puteți citi mai multe despre țările Europei pe site-ul nostru. Deși mâncărurile scoțiene sunt delicioase, vă recomandăm să aflați mai multe despre mâncărurile tipic europene. Să mâncăm!

Lasă un comentariu