17 feluri de mâncare tipic americane

]

Primele lucruri care ne vin în minte atunci când ne gândim la bucătăria americană sunt clasicele, cum ar fi hamburgerii, puiul prăjit, hot dog-urile și clătitele. La fel ca multe alte lucruri americane, bucătăria are influențe din alte părți – germanii, britanicii, italienii, olandezii, francezii și caraibienii sunt doar câteva dintre culturile care au contribuit la mâncarea care este acum considerată tipic americană. Vă prezentăm o listă a alimentelor americane pe care le veți găsi în toată țara.

Aripioare de pui Buffalo

Aripioare de pui Buffalo

Deși au fost create în anii 1960, aceste aripioare de pui prăjite, înmuiate într-un sos picant de oțet de cayenne (sos buffalo), sunt gustări omniprezente în baruri. Aripioarele de pui Buffalo au fost servite pentru prima dată la Anchor Bar din Buffalo, New York, și sunt acum una dintre cele mai populare mâncăruri de bar.

Tater Tots (găluște de cartofi).

Tater Tots

Da, și nouă ne plac cartofii prăjiți, dar pentru o variantă americană a cartofului tradițional, trebuie să încercați tater tots. Aceste mini bile de cartofi mărunțite, de formă cilindrică și prăjite cu un exterior crocant, se găsesc în localurile de mic dejun, în restaurantele fast-food și în restaurante.

Hot Dogs

Chicago Hot Dogs

Nimic nu completează mai bine un grătar de vară sau un meci de baseball decât un hot dog american. Deși creația îi este atribuită germanului Charles Feltman, care a folosit chifle pentru a servi cârnați germani (de aici și numele de frankfurter sau frank) pentru a economisi farfurii, cârnații au devenit o emblemă națională datorită standului de cârnați al imigrantului polonez Nathan Handwerker, Nathan’s din Coney Island. Există variații regionale – de exemplu, stilul newyorkez cu ketchup și sos de roșii și stilul Chicago, servit pe o chiflă cu semințe de mac, fără ketchup.

Clam Chowder.

Clam Chowder

Clam Chowder este o supă de scoici foarte populară în zona Boston. Dacă mergi la Boston, trebuie neapărat să mănânci o New England Clam Chowder. Această supă parfumată se vinde peste tot și arată îngrozitor, albă și cu cocoloașe. Dar o singură degustare este tot ce trebuie pentru a te îndrăgosti. Cel care a decis să amestece fructele de mare quahog cu cartofi fragezi, carne de porc sărată, smântână și ierburi aromatice este un geniu.

Plăcintă cu mere

Plăcintă cu mere

Probabil că ați auzit expresia „la fel de american ca plăcinta cu mere” și nu este fără motiv. Probabil cea mai emblematică dintre alimentele americane, plăcinta cu mere a fost introdusă pentru prima dată în Statele Unite de imigranții britanici și olandezi. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, a evoluat într-o experiență culinară distinctă americană, servită de obicei cu o cupă de înghețată de vanilie.

Coaste la grătar

Coaste la grătar

Mâncarea la grătar a fost una dintre cele mai vechi tradiții ale țării și a devenit acum o formă de artă, cu fanaticii și iubitorii de grătar din întreaga țară, care au preferințe pentru stilurile lor preferate. Dar, indiferent dacă vă plac ofertele consistente din Kansas City, coastele umede din Memphis sau baza de oțet din Carolina de Nord, putem fi cu toții de acord că grătarul din America este cu siguranță ceva care stârnește multă pasiune.

Bagel and Lox (covrigi și lox).

17 feluri de mâncare tipic americane 1

Să încerci să reduci New York-ul la o singură bucătărie reprezentativă este o misiune nebunească – un hot-dog Nathan’s? pastrama Katz’s? o cafea proastă? Haideți să respectăm puternica populație evreiască a orașului și să alegem covrigi și lox, un produs de bază în weekend pe multe mese din Manhattan.

S-au efectuat studii științifice pentru a afla de ce covrigul newyorkez domnește peste toate celelalte; legenda îl atribuie apei. Oricare ar fi cauza, mergeți la Russ and Daughters din Lower East Side și spuneți-le că doriți o selecție de pește afumat, brânzeturi cremoase și, dacă vă simțiți bine, caviar.

Sandviș Reuben

Sandviș Reuben

Sandvișul clasic cu carne de vită cu conservă, brânză elvețiană și varză este sinonim cu delicatesele americane. Ar putea exista o dezbatere dacă a fost inventat în Nebraska de un băcan pe nume Reuben Kulakofsky sau dacă a fost creația lui Arnold Reuben, proprietarul german al restaurantului Reuben’s Delicatessen din New York, acum închis, care l-a inventat în 1914, dar, în orice caz, acest sandviș este un produs american de bază.

Biscuiți și sos.

Biscuiți și sos

Un favorit al locuitorilor din sud, biscuitul original a fost adus în țară de britanici, iar sosul „de la fabrica de cherestea” a fost creat ca o opțiune ieftină și delicioasă pentru micul dejun în coloniile din sud în timpul Războiului de Independență.

Biscuiții se prepară în mod tradițional cu unt sau untură de porc și lapte; sosul de țară se prepară cu picături de carne de vită, (de obicei) bucăți de cârnați proaspeți de porc și piper negru. Astăzi, biscuiții pot fi găsiți cu tot felul de garnituri – combinația de bacon și arpagic este foarte populară.

Deep-Dish Pizza

Deep-Dish Pizza

Pizza din Chicago arată și are un gust diferit. Felul de mâncare este adânc, așa cum sugerează și numele, ceea ce înseamnă că crusta se ridică și permite un volum de brânză și sos de roșii care provoacă artere. Nu e de mirare că i se spune plăcintă.

Chifteluțe

Chifteluțe

Mâncare de confort în cea mai bună formă, majoritatea gospodăriilor americane au o rețetă de familie proprie. De obicei, implică carne tocată și condimente, făcută sub formă de pâine, fie folosind o tigaie, fie cu mâna, prăjită și apoi acoperită cu sos sau pur și simplu cu ketchup. Meatloaf îi duce de obicei pe americani înapoi în bucătăria mamei lor!

Philly Cheese Steak (sandviș cu friptură cu brânză)

Philly Cheese Steak

Este un sandviș atât de unsuros și de sacru în orașul său natal, încât postura pe care trebuie să o adopți pentru a-l mânca fără să-ți strici hainele are un nume: „Philadelphia Lean”.

Făcut din „frizzled beef”, tocată și prăjită cu grăsime, sandwich-ul Philadelphia cheese steak își primește restul grăsimii din ceapă și brânză (americană, provolone sau Cheese Whiz), toate acestea fiind așezate pe o chiflă lungă.

Mac and Cheese (macaroane cu brânză).

Mac și brânză

Această caserolă coaptă la cuptor este considerată cea mai bună mâncare sățioasă din America. Sfat: Folosiți un amestec bun de brânzeturi diferite pentru cele mai gustoase macaroane cu brânză. De asemenea, se acoperă cu parmezan ras. Oh… Atât de delicioase și prea bune ca să fie adevărate!

Și-a câștigat popularitatea după ce a fost introdus de Thomas Jefferson în Statele Unite. Deși niciun inventator nu poate revendica rețeta clasică de macaroane cu brânză (originară din Italia), toată lumea are o versiune preferată a acestui fel de mâncare.

Cheesecake (prăjitură cu brânză).

Cheesecake

Cremoasă, fină, divină… Da, adjectivele care descriu gustul prăjiturii cu brânză îți fac poftă. Acest desert care se topește în gură este un final strălucit pentru orice masă. Slavă Domnului pentru William Lawrence, care a făcut „din greșeală” crema de brânză. Baza de biscuiți cu unt, acoperită cu cremă de brânză și tone de toppinguri, vă va lăsa cu poftă de mai mult. Se ornează cu fructe, frișcă, nuci sau chiar sirop de ciocolată.

Biscuiți de ciocolată

Biscuiți de ciocolată

Să luăm un moment pentru a-i mulțumi lui Ruth Wakefield din Massachusetts, care a avut ideea genială de a adăuga ciocolată în biscuiții ei cu unt undeva prin anii 1930.

Grits.

Creveți cu griș

Prima dată când încercați grișul, probabil vă întrebați ce naiba este. Pentru cei care au crescut mâncând grits (în sudul Statelor Unite), este ceva fără de care nu poți trăi! Un fel de mâncare făcut din boabe de porumb măcinate grosier, grișul poate fi extrem de versatil. De obicei se găsesc în versiuni sărate, dar pot fi făcute și dulci. Un fel de mâncare clasic este creveții și grișul, dar grișul este, de asemenea, un fel de mâncare populară la micul dejun în locul fulgilor de ovăz. În orice caz, sunt extrem de satisfăcătoare.

Hamburger

Hamburger

Popularitatea hamburgerului și a cheeseburgerului în Statele Unite este de necontestat. Tradițional, gourmet, fast-food, cu șuncă, slider, chili verde, în stil Juicy Lucy… lista de variații și toppinguri este nesfârșită. Dacă ar fi să alegem un singur aliment, burgerii sunt cei mai americani dintre toți.

Spune-mi, care este mâncarea ta americană preferată – există vreun fel de mâncare americană clasică care nu este inclusă? Spune-ne în comentarii!

Lasă un comentariu