20 de mâncăruri tipice columbiene

]

Mâncarea tipică columbiană nu este atât de bine cunoscută în întreaga lume, dar țara are cu siguranță o serie de alimente tradiționale delicioase. Fiecare regiune din Columbia are propriile sale feluri de mâncare și propriile variante ale mâncărurilor naționale. Deși sunt mai multe, în acest articol am făcut o compilație a unora dintre cele mai bune mâncăruri tipice columbiene.

Bandeja Paisa

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 1

Bandeja Paisa este o mâncare tradițională din regiunea Paisa din Columbia, care include orașele Medellín, Santa Fe de Antioquia, Guatape și Jardín. De fapt, este atât de îndrăgit încât a fost adoptat ca mâncare națională a Columbiei. Această masă consistentă conține, de obicei, orez alb, fasole roșie, carne tocată sau măcinată, plantain, chorizo, porumb, șnițel de porc, ou prăjit, arepa și un avocado.

Ingredientele pot varia de la un oraș la altul și de la un restaurant la altul, anumite ingrediente fiind adăugate sau eliminate. De asemenea, mărimea porțiilor poate varia între o masă completă și jumătate sau un sfert din mărimea unui fel de mâncare tradițională.

Lechona

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 2

Lechona este un amestec de năut, carne de porc, mirodenii și, ocazional, orez (în funcție de zonă), care este adesea servit cu o arepa. În mod tradițional, acest amestec de ingrediente este gătit lent timp de până la 10 ore în interiorul unei fripturi întregi de porc, ceea ce face ca toate aromele să se îmbine și să creeze un fel de mâncare delicioasă.

Deși Lechona poate fi găsită în restaurantele din întreaga Columbie, este originară din regiunea Tolima, care se află la sud-vest de Bogota și cuprinde orașele principale Ibagué și Espinal.

Ajiaco

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 3

Originară din regiunea Bogota și din Munții Anzi din Columbia, dar mai recent întâlnită în toată țara, această supă tradițională este ideală pentru locurile răcoroase de la munte.

Acest fel de mâncare este o supă albă preparată cu pui, o varietate de două sau trei tipuri de cartofi, porumb, smântână și se servește, de obicei, cu orez alb și avocado.

Sancocho

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 4

Sancocho provine dintr-un fel de mâncare tradițional spaniol și este popular în toată America de Sud, iar fiecare țară are o abordare unică a acestui fel de mâncare. Columbia nu este diferită: mâncarea columbiană variază între peștele de pe coastă și diferite tipuri de carne din alte regiuni.

Întotdeauna conține yucca, porumb, cartofi și plantain și se servește, de obicei, împreună cu orez alb. Acest fel de mâncare este originar din regiunea Valle del Cauca, care cuprinde orașele Cali, Buenaventura și Tuluá.

Changua

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 5

Această supă pentru micul dejun este originară din regiunea Anzilor, iar în această zonă rece și muntoasă, această supă oferă o modalitate excelentă de a începe ziua. Supa pe bază de lapte se prepară din apă, lapte, ou, ceapă și coriandru și este adesea servită cu pâine și ciocolată caldă.

Arepas

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 6

Arepas sunt cel mai comun fel de mâncare tradițională din Columbia și sunt servite ca garnitură sau ca o masă de sine stătătoare. Arepas sunt servite în toată America Centrală și de Sud, dar Columbia are propriul tip original de arepa.

Arepas pot veni în mai multe varietăți, inclusiv arepas de choco (făcute din porumb dulce și umplute cu brânză), arepas con queso (umplute cu brânză) și arepas de huevo (o arepa prăjită cu un ou înăuntru și apoi prăjită). Fiecare regiune din Columbia are propriul mod tradițional de a mânca și de a prepara arepas.

Fritanga

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 7

Acest fel de mâncare poate fi găsit într-o varietate de forme în toată Columbia și fiecare conține ingrediente ușor diferite, în funcție de regiune sau de restaurant. Acest fel de mâncare consistentă și cărnoasă conține o varietate de carne la grătar (pui, vită, chicharrón de porc, chorizo) și este servit de obicei cu o varietate de tipuri diferite de cartofi, arepas, banane și porumb. Acest fel de mâncare este conceput pentru a fi împărțit în familie sau între prieteni – fiecare cu o furculiță sau un bețișor de cocktail pentru a înfige în acest fel de mâncare.

Hormigas Culonas

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 8

Aceasta este o delicatesă din regiunea Santander din Columbia, o regiune situată la nord de Bogota, unde se află orașele Bucaramanga, Barichara, San Gil și Floridablanca. Hormigas Culonas sunt o specie specifică de furnici mari, consumatoare de frunze, întâlnite în mod tradițional în această regiune și consumate pentru aroma lor. Aceste furnici pot fi servite prăjite sau prăjite în sare și sunt fie zdrobite, fie păstrate întregi.

Tamales

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 9

Tamales pot fi găsite în toată America Centrală și de Sud, servite într-o varietate de forme și cu o varietate de ingrediente. Columbienii mănâncă în mod tradițional tamale cu carne, legume, fructe sau brânză, iar această delicatesă pe bază de porumb este servită și gătită înfășurată într-o frunză de bananier. Tamales pot fi găsite peste tot în Columbia, în supermarketuri sau restaurante.

Rondón

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 10

Acest fel de mâncare cu influențe afro-caraibiene se găsește de obicei pe insulele caraibiene San Andres și Providencia din Columbia. Acest fel de mâncare pe bază de supă se prepară în principal dintr-un file de pește sau alte fructe de mare, melci, cartofi dulci, cartofi, yucca și banane plantain coapte, gătite în lapte de cocos și piper. Acest fel de mâncare este adesea servit cu orez cu nucă de cocos și plantain prăjit.

Pandebono

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 11

Pandebono este o pâine tradițională originară din regiunea Valle del Cauca din Columbia, preparată din făină de porumb, amidon de manioc, brânză și ou și, ocazional, servită cu pastă de guava. În timp ce pandebono poate fi găsit în multe brutării din întreaga țară.

Mamona

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 12

Mamona este un fel de mâncare tradițional din regiunile Los Llanos și Meta din Columbia. Conține carne de vită (adesea gătită la grătar sau la foc), servită cu cartofi, plantain, yucca și asezonată cu ardei iute. Acest fel de mâncare este cel mai bine consumat ca invitat la cină.

Orez simplu

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 13

Arroz de Lisa este un fel de mâncare de orez din orașul Barranquilla de pe coasta atlantică a Columbiei. Arroz de Lisa conține, de obicei, pește (de multe ori, mullet), orez cu nucă de cocos, ceapă, ardei iute, legume și este adesea servit pe o frunză cu avocado și arpagic.

Cuchuco

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 14

Cuchuco este o supă de umplutură originară din regiunea Boyacá din Columbia, despre care se crede că își are originea în comunitățile indigene care locuiau cândva în regiune. Această supă conține porumb, orz, piure de fasole, mazăre, morcovi, cartofi, coriandru și usturoi.

Caldo de costilla

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 15

Caldo de costilla este un preparat columbian de familie pentru micul dejun și un remediu pentru mahmureală, ale cărui rețete au fost transmise din generație în generație. Este o supă pe bază de apă care conține cartofi, coriandru și coaste de vită sau o altă bucată de carne de vită.

Wafer

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 16

O oblea este un desert stradal tipic care se găsește în toată Columbia. Acest desert este făcut din două napolitane rotunde, lipite împreună cu o varietate de umpluturi, cum ar fi arequipe, gem, ciocolată, stropitori sau zahăr. Un loc minunat pentru a găsi napolitane cu o gamă largă de umpluturi este Plaza Bolívar din Bogota.

Empanadas

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 17

Empanadas pot fi găsite în toată America Latină, dar empanadas columbiene sunt prăjite și conțin o varietate de ingrediente, inclusiv orez, carne, ouă, cartofi sau legume.

Sudado de Pollo

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 18

Puiul sudado este un fel de mâncare tradițională de pui din orașul de coastă Barranquilla, Columbia. Acest fel de mâncare conține carne de pui (adesea picioare), care se fierbe cu cartofi, ceapă, roșii și ardei roșu și se servește de obicei cu orez.

Caserolă de fructe de mare

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 19

Cazuela de mariscos este o tocăniță de fructe de mare savurată de obicei în regiunile caraibiene din Columbia. Este o tocană pe bază de lapte de cocos care conține legume, condimente, creveți, homar, creveți, stridii, calamari și alte soiuri de pește.

Pâine de manioc

20 de feluri de mâncare tipică columbiană 20

Pan de yuca este o pâine tipică din regiunile sudice ale Columbiei. Pâinea este făcută din făină de yucca, unt, ouă și brânză.

Întrebări frecvente despre mâncarea columbiană


Hei, ce părere ai despre mâncarea columbiană? Dacă doriți să aflați mai multe despre Columbia, vă recomandăm să citiți despre cele mai frumoase orașe din Columbia. De asemenea, este interesant să aruncăm o privire asupra țărilor din America Latină – ne vedem în curând!

Lasă un comentariu