26 de feluri de mâncare tipic boliviană

]

Bucătăria boliviană, opulentă, cu o varietate de preparate delicioase, este o digresiune a bucătăriei spaniole, cu influențe speciale ale tradițiilor franceze, germane, arabe și aymara din când în când. Impecabile și cu o savoare de neegalat, vezi câteva dintre mâncărurile boliviene pe care nu trebuie să le ratezi.

Salteñas

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 1

O empanada clasică la cuptor, cu umplutură din carne de pui sau carne tocată împreună cu ouă, cartofi și mazăre. O alegere perfectă pentru o gustare la mijlocul dimineții, puteți vedea și cârnații de legume, care au ca ingredient principal cârnații de legume pure. Mâncarea picantă cu un gust suculent îți face limba să saliveze în fața ingredientelor fin gătite. Locuri precum La Paz, Cochabamba, Potosí și Sucre au cele mai bune saltenas de acest gen.

Tucumanas

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 2

Un produs de patiserie clasic, care folosește legume sau fripturi ca umplutură, în funcție de alegerea fiecăruia. Asemănătoare cu salteñas, singura diferență este că tucumanas sunt prăjite și nu coapte.

Chairo Paceño

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 3

O supă tradițională preparată din chalona (carne de miel), făină de cartofi (chuno), cartofi, oregano, morcovi și ceapă. Populară în toată țara, această supă caldă, sănătoasă și gustoasă, are cel mai bun gust atunci când este servită într-un vas de lut și mâncată cu o lingură de lemn.

Cuñapé

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 4

Iubitorilor de cafea, acesta ar putea fi noul vostru companion. Venind din Santa Cruz, un oraș din estul Boliviei, un cuñapé este gustarea de după-amiază care se servește la o cafea. Dacă vizitați Bolivia, nu trebuie să ratați aceste biluțe de pâine pufoase umplute cu brânză.

Chicharrón

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 5

Poate nu atât de bune pentru artere, dar totuși delicioase. Chicharrones sunt bucăți de carne de vită, de pui sau de porc foarte sărate și prăjite, de obicei încă pline de grăsime. Adesea însoțite de choclo – un tip de porumb local din regiune – acestea sunt o gustare plăcută, deși oarecum nesănătoasă.

Silpancho

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 6

Straturi de orez alb, cartofi fierți și carne, cu garnituri excelente de ou prăjit și sos. Un preparat autentic din centrul Boliviei, Cochabamba, este un preparat sănătos. Uitați pentru o vreme de dietă și bucurați-vă de gustul fascinant al acestui preparat picant și gustos, disponibil într-o multitudine de variante.

Pique macho

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 7

Un amalgam fin de hot-dog, friptură, ceapă, roșii, jalapenos, oțet și alte condimente, garnisit cu ouă fierte și salată. Un alt fel de mâncare din Cochabamba cu multă maioneză și sos, doar pentru a gâdila limba cu plăcere. Adăugați locoto pentru o versiune mai picantă și consumați cu un pahar de bere.

Legenda spune că un grup de muncitori beți au vizitat într-o noapte un restaurant închis și au cerut ceva de mâncare. Proprietara a aruncat cu reticență tot ce mai rămăsese într-o tigaie cu mult locoto picant și le-a spus să „muște dacă ești macho”. Cred că a făcut o treabă bună, pentru că este încă un fel de mâncare popular în toată țara.

Tocană de carnaval

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 8

Pieptul, năutul, varza, cartofii și bețișoarele de țelină sunt gătite și servite cu sos galben și orez. Un fel de mâncare foarte comun pentru orice sezon festiv, legumele și carnea oferă o aromă echilibrată.

Majao sau Majadito

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 9

Carne de vită înăbușită și orez însoțit de roșii și ceapă și servit cu banane prajite și ouă. Cel mai bun mod posibil de a amesteca trei arome diferite de banane, carne de vită și ouă, ceea ce o face o alegere ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Chicha de alune

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 10

Amestec de alune, quinoa, nucă de cocos, migdale și orez, îndulcit cu zahăr. În timp ce vă bucurați de o adevărată masă boliviană cu trei feluri de mâncare în orice restaurant, acompaniați masa cu această băutură. Aroma puternică de arahide este exact ceea ce nu trebuie să ratați.

Chola sandwich

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 11

Sandviș umplut cu picior de porc înăbușit, legume murate, usturoi, ceapă, morcov și păstăi de ardei, cu o notă de lămâie. Denumită după țărancele boliviene, adesea numite „cholitas”, aceasta este o delicatesă extraordinară din La Paz. Această mâncare stradală irezistibilă are un gust delicios cu llajwa sau sos picant.

Llajwa

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 12

Fără a fi un aliment în sine, llajwa este sosul bolivian esențial. Acest celebru sos picant conține roșii măcinate, ceapă și locoto picant, ceea ce îl face un adaos binevenit la orice fel de mâncare boliviană. Pregătit în mod tradițional pe o piatră de măcinat cunoscută local ca batán, llajwa poate fi găsit în majoritatea restaurantelor boliviene.

Păstrăvul

Păstrăvii din Lacul Titicaca au un gust bun și merită încercați. Sunt gătite folosind o varietate de metode, deși grătarul este, de obicei, cea mai bună opțiune. Peștele, înăbușit în suc proaspăt de lămâie, este felul principal, cu o porție suplimentară de orez, porumb și salată care servește doar ca umplutură.

Choripán

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 13

Sandwich mic de pâine prăjită cu cârnați la grătar și sos picant. Suficient de bun pentru a te face să apreciezi bucătăria locală boliviană, doar o singură mușcătură și lasă sandvișul să vorbească.

Sonso

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 14

Nimeni nu știe cu adevărat de unde își trage numele amuzant. Se prepară din aluat de yucca (o rădăcină sud-americană) prăjit pe o plită fierbinte împreună cu brânză, ouă și unt. Originar din zonele joase tropicale, este considerat unul dintre cele mai bune deserturi boliviene și câștigă popularitate în întreaga țară.

Fricază

26 de feluri de mâncare tipică boliviană 15

Fricase este o supă picantă de porc sau de pui care este populară în regiunile muntoase ca fel de mâncare principal, mai degrabă decât ca fel principal. Adaptată de la un preparat francez la gusturile locale, fricase este compusă din ceapă, usturoi, porumb, chimen, piper negru, oregano și pesmet care îi conferă o consistență mai groasă. Este cel mai des consumat în weekenduri ca leac local pentru mahmureală.

Aji de fideo

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 16

Acest fel de mâncare picantă cu tăiței este un alt preparat preferat din zona munților vestici. Combinația de cartofi, locoto măcinat, ierburi de grădină, condimente și carne tocată face o masă plăcută și sățioasă.

Supa Mondongo

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 17

Cel mai faimos fel de mâncare din Sucre, mondongo este o tocană picantă de porc însoțită de locoto măcinat, usturoi și ardei, servită peste o porție generoasă de porumb. La fel ca și fricase, mondongo este o alegere populară în weekend, deoarece se spune că oferă o ușurare după o sesiune lungă de băutură.

Mocochinchi sau cidru rece de piersici.

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 18

O băutură pe bază de piersici, sultanină, portocale, lămâie și scorțișoară. Această băutură va fi suficientă pentru a vă satisface pofta de dulceață cu aroma delicată a piersicilor suculente. Pentru un efect maxim, răciți-l.

Pui picant

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 19

Un preparat compact din pui, orez și cartofi fierți în sos gros, garnisit cu pătrunjel presărat. Originar din provincia vestică a Boliviei, acest produs picant este apreciat de cunoscătorii de mâncare din întreaga lume.

Frigărui boliviene

Aluat prăjit fierbinte și auriu preparat cu drojdie, ou, lapte și semințe de anason. Adesea servită cu sirop sau miere pentru un gust dulce, se poate aștepta să fie crocantă pe tot parcursul procesului de fărâmițare.

Chuflay

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 20

Un amestec uluitor de ginger ale și singani, servit rece cu cuburi de gheață și felii de lămâie ca garnitură. Această băutură tradițională poate fi găsită în orice perioadă a anului și la petrecerile de nuntă. Dacă sunteți în căutarea unei băuturi cu fructe cu o diferență, aceasta este cea mai potrivită.

Cartofi umpluți

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 21

Chifteluțe de cartofi prăjite umplute cu carne tocată, usturoi, ceapă și piper, împreună cu alte condimente. Trebuie neapărat încercat, mai ales dacă sunteți un iubitor de gustări, acesta vă va cuceri inima cu crocantul său. Luați-o ca un răsfăț de dimineață sau de după-amiază, alături de cafea.

Salchipapa

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 22

Cârnați prăjiți și cartofi serviți cu salată de varză. Ideal combinat cu cârnați prăjiți, numele acestui fel de mâncare provine de la cuvintele spaniole „Salchicha” și „Papa”,. Mai aveți nevoie de cartofi prăjiți vreo introducere? Acest preparat este crocant și are o aromă bogată de cârnați.

Supa de arahide

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 23

O supă consistentă cu pui sau carne de vită, împreună cu legume și condimente. Servit cu cartofi prăjiți și sos picant, acesta este un produs perfect, mai ales de sărbători.

Plantain Masaco

26 de feluri de mâncare tipic boliviană 24

Plantain piure fierbinte, servit cu carne tocată, așa că sunt o necesitate cu ceai sau cafea. Fierbinte și gustoasă, această mâncare este populară pentru aroma sa delicioasă.

Fiind o țară sud-americană, Bolivia este binecuvântată cu numeroase feluri de mâncare uimitoare, astfel încât este imposibil să le enumerăm pe toate. Cu toate acestea, lista de mai sus reprezintă un mic efort pentru a vă oferi o privire de ansamblu asupra gastronomiei boliviene și, mai mult decât orice altceva, pentru a vă da o idee despre ceea ce vă puteți aștepta să găsiți.

Lasă un comentariu