]
Mâncarea tipică venezueleană este cu adevărat variată și delicioasă. Este o culme a bucătăriilor diverse, cu influențe din Africa de Vest, America nativă, Italia, Spania, Portugalia și Franța. Bucătăria venezueleană este una dintre preferatele lumii datorită condimentelor, aromelor exotice și dulciurilor sale.
Sunt atât de multe feluri de mâncare de încercat, încât poate fi scurt, dar acestea sunt unele dintre cele mai bune mâncăruri tipice venezuelene.
Hallaca

Hallaca este un fel de mâncare tradițională venezueleană care se prepară mai ales de Crăciun. Este un aluat din făină de porumb înfășurat în plantain, umplut cu carne de vită, măsline, carne de porc și capere și apoi gătit. Învelișul din frunze de bananier sau de plantain adaugă o aromă subtilă la umplutura de carne, ceea ce este o necesitate.
Arepa
Pâinea de porumb, care poate fi prăjită, la grătar, la cuptor sau la aburi, este umplută cu carne de vită, de porc sau ouă. Nu numai că este un element de bază comun în bucătăria venezueleană, dar a devenit o modă în întreaga lume. Se aseamănă cu tacos, dar de multe ori îi întrece pe cei dintâi la gust. Aduce o aromă interesantă, deoarece combinațiile de umpluturi pot fi schimbate în funcție de alegerea fiecăruia.
Pavilionul Creole

Bună ziua, mâncarea națională! Acesta este un fel de mâncare tradițională venezueleană în care carnea de vită tocată și picantă este servită peste orez fierbinte, însoțită de fasole neagră. Uneori, se servesc chiar și ouă prăjite și felii de banană prăjită. Aroma cărnoasă a cărnii de vită echilibrează perfect fasolea crudă, iar dacă adăugați ouă prăjite sau banane prăjite, este imposibil să mâncați totul în grabă!
Friptură neagră

Carne de vită mărunțită, gătită încet într-un bulion de carne de vită, ceapă, foi de dafin, oregano și morcovi, servită într-un sos brun deschis. Foarte popularul Asado Negro, are un gust dulce sau acru, în funcție de utilizarea oțetului și a zahărului. În orice caz, este un fel de mâncare foarte satisfăcător.
Pisca Andina

Acest mic dejun tradițional venezuelean este o supă de bulion de pui gătită cu cartofi tăiați cubulețe, ouă, morcovi, piper și îngroșată cu lapte sau brânză. O supă de bază delicioasă, cu o aromă ușoară unică și este adesea servită ca un deliciu de dimineață.
Perico

Versiunea venezueleană a ouălor omletă, servită cu ceapă și roșii. Adesea folosit ca umplutură pentru arepas sau consumat cu pâine. Acest fel de mâncare obișnuită pentru micul dejun este delicios și nutritiv, constituind un adaos sănătos la pâine sau arepas.
Cachitos

O versiune venezueleană a croissantului francez. O gustare la micul dejun constând în rulouri umplute cu șuncă sau brânză. Acest fel de mâncare tradițională pentru micul dejun se potrivește foarte bine cu papilele gustative și servește foarte bine ca o gustare rapidă.
Praf de pui

Cunoscută popular sub numele de plăcinta de pui venezueleană, este rezervată în principal pentru ocazii speciale. Umplutura constă de obicei din pui și legume, acoperite cu roșii, măsline, chimen și ardei iute. Are o crustă moale. Când mușcați din stratul de umplutură, vă veți da seama cu siguranță de ce este un clasic venezuelean.
Empanada

Hamburger venezuelean preparat din făină de porumb, copt sau prăjit. Umpluturile variază în funcție de regiune, de la pui și șuncă la diverse umpluturi cu fructe de mare, cum ar fi rechin și creveți. De obicei, are o aromă picantă, deși acest lucru depinde în mare măsură de umplutura folosită.
Pasticho

Acest fel de mâncare venezueleană își trage numele de la cuvântul italian „pasticcio”, care înseamnă lasagna. Se prepară cu tăiței obișnuiți de lasagna amestecați cu carne gătită în sos de roșii și sos bechamel. De asemenea, se adaugă straturi de brânză pentru a spori aroma. Are adesea un gust mai bun decât lasagna obișnuită, datorită numărului variat de condimente folosite în această versiune populară venezueleană.
Chivo al coco sau Chivo în nucă de cocos

O mâncare de plajă preferată în regiunile de coastă, în care carnea de capră mărunțită este gătită cu lapte de cocos și servită cu mofongo. Este un preparat tipic preferat la prânz datorită echilibrului său perfect de aromă și volum.
Mandocas

Un tip de gogoașă făcută din făină de porumb îndulcită, sare, apă și plantain; se servește cu unt sau brânză albă. Acest fel de mâncare delicioasă vă va ridica cu siguranță moralul și are un gust dulce și sărat, foarte bine pus în valoare de brânza care este servită.
Supa Mondongo

O supă făcută din tripa (intestin și stomac de vacă) amestecată cu legume precum țelină, ardei, ceapă, morcovi, varză și alte legume rădăcinoase. Această faimoasă mâncare venezueleană este preferată pentru prânz și cină. Este foarte delicioasă, dar ușoară pentru stomac.
Caraotas negras

Fasole neagră gătită încet, condimentată cu condimente venezuelene. De obicei sunt servite ca garnitură de bază și sunt nu numai somptuoase, ci și foarte hrănitoare.
Tajadas

Felii de plantain copt, prăjite și caramelizate pentru a-i da un gust dulce. Acestea se servesc la orice masă tradițională venezueleană și constituie un acompaniament tentant pentru orice masă.
Golfeados

Aluatul de pâine dulce este rulat cu un amestec de papelón (o substanță zaharoasă care este un produs secundar al prelucrării trestiei de zahăr) și queso llanero, un tip de brânză. Se coc apoi rulourile dulci, peste care se presară sirop dulce și mai multă brânză. Zahărul și brânza se topesc în gură ca un amestec de ambrozie. Acest deliciu păcătos îi va lăsa atât pe cei care mănâncă, cât și pe cei care nu mănâncă, cu respirația tăiată și fără suflare, iar tu vei dori mereu mai mult.
Patacones sau tostones

Acestea sunt felii de plantain care sunt prăjite de două ori. Gustări crocante, servite de obicei cu diverse sosuri, cum ar fi sosul de usturoi sau sosul hogao.
Yo-yo

Acesta este un sandviș tradițional venezuelean făcut din două felii de plantain prăjit cu brânză ca umplutură. Aceasta este înmuiată din nou într-un aluat de ou și prăjită. Este cremoasă și crocantă, dar poate fi un pic grasă pentru unii. Dar dacă nu ești genul care să numere caloriile înainte de a mânca, atunci s-ar putea să te îndrăgostești de asta.
Guasacaca

Ceapă, ardei, vinete, coriandru, dovlecei, măsline, avocado sunt amestecate și sotate cu sos picant pentru a obține această salată venezueleană autentică. Această salată poate fi consumată ca atare sau poate fi servită cu carne. O mâncare de confort care se potrivește aproape oricărei porții și nu poate da greș.
Bun I Taste

Un desert venezuelean care este, de fapt, o prăjitură pufoasă din burete de nucă de cocos umplută cu straturi de cremă și bezea. Un deliciu rafinat pentru toată lumea, deoarece nuca de cocos și bezeaua se amestecă pentru a crea un gust ceresc. Unul singur dintre acestea nu va fi niciodată suficient pentru a vă sătura papilele gustative.
Quesillo

Acest desert venezuelean este foarte asemănător cu flanul. Se face cu ouă, caramel și lapte condensat. Are aproape același gust ca și crema de caramel, nu e de mirare că este atât de populară.
Dulce de leche

Lichid de caramel foarte gros, preparat prin încălzirea laptelui îndulcit. Rețetă autentică venezueleană, poate fi consumată în diverse moduri. Dulce de leche are o aromă puternică de caramel și este folosit ca umplutură pentru multe deserturi, la fel ca și următoarele.
Pionono

Jeleu și dulce de lapte umplut într-o chiflă spongioasă. Este adesea acoperit cu glazură de caramel și este pur și simplu un afrodiziac pentru cei care au o poftă de dulce.
Marquise de migdale

Un tort de burete pufos cu straturi de migdale înmuiat în caramel. Glazura de lapte bătut și stratul de migdale caramelizate îl fac un desert delicios pentru orice ocazie.
Cannoli

Deși acest desert este originar din regiunea Sicilia din Italia, este foarte popular în Venezuela. Acestea sunt produse de patiserie în formă de tuburi umplute cu brânză ricotta, cremă aromată și fructe uscate, cum ar fi sultanele și fisticul. Imaginați-vă brânză, cremă cu aromă de vanilie sau ciocolată și fructe uscate care se joacă cu papilele gustative.
Săruturi de nucă de cocos

Biscuiți venezueleni preparați cu un amestec de nucă de cocos și extract de vanilie. Un deliciu seducător, în timp ce gustul de nucă de cocos proaspătă fuzionează cu aroma amară a vaniliei pentru a crea o felie de paradis!
După cum s-a menționat mai sus, bucătăria venezueleană este ea însăși o culme a diverselor bucătării, având un univers de feluri de mâncare în cadrul expertizei sale culinare. Prin urmare, este posibil ca unii cititori să nu fie de acord cu lista de mai sus, dar aceasta poate fi folosită ca punct de referință pentru varietatea rafinată a bucătăriei venezuelene. Prin urmare, acest articol trebuie considerat ca fiind o idee generală a ceea ce se poate găsi în Venezuela.